Ceza avukatlarımız belgede sahtecilik suçları ile ilgili olarak avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Avukatlarımız ceza davaları konusunda 1992’den bugüne edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak için avukatlık hizmeti vermektedirler.
İstanbul ceza avukatı ekibimiz ceza hukuku davaları konusunda edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak için avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedirler. Ülkemizde ceza yargılaması Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile yapılmaktadır. Türk Ceza Kanunu cezaları belirlerken, Ceza Muhakemesi Kanunu ise yargılamanın usul ve prosedürlerinin nasıl olacağını gösterir.
Ceza davalarına ilişkin olarak ceza avukatı kadromuz; şikayet dilekçesi ve eklerini hazırlamakta, Kollukta ve Savcılıkta ifade alınması sırasında hazır bulunmakta ve Ağır Ceza Mahkemelerinde sanık müdafi ve müşteki vekili olarak hizmet vermektedirler.
Belgede Sahtecilik Suçları ve Cezası
Uygulamada sık karşılaşılan bir suç türü olan sahtecilik suçları, belgenin özel ya da resmi olmasına göre ayrılan bir suç tipidir. Önemli olan husus, her iki suç bakımından da ortada bir belgenin varlığı gerekliliğidir.
Belge ise yazılı olan, düzenleyeni belli olan ve hukuki bir sonuç doğurmaya elverişli olan her türlü evraktır. Ancak önemle belirtilmesi gerekir ki yazılık şartı geniş anlamda anlaşılmalıdır. Belgeyi oluşturan iradenin yazı ile belirlenmiş, tespit edilmiş olması halinde yazılı olma şartı gerçekleşmiş olacaktır.
Hukukumuzda resmi belgede ve özel belgede sahtecilik olarak iki adet suç düzenlenmiştir. Bu ayrımda belgenin niteliği önemlidir. Kambiyo senetleri, hisse senetleri, tahvil, vasiyetname gibi evraklar niteliği itibariyle özel olsalar da kamu yararı için bu suç bakımından resmi belge sayılmışlardır.
Resmi belgede sahtecilik suçu için öngörülen ceza, özel belgede sahtecilik için öngörülenden daha fazladır. Aynı zamanda özel belgede sahtecilik bakımından belgenin kullanılmaması durumunda ceza oluşmayacakken, resmi belgenin kullanılmasa bile sahte olarak düzenlenmesinde suçun oluşması için yeterli olacaktır.
Resmi belgede sahtecilik suçunun cezası üst sınır olarak 8 yıla kadar hapis, özel belgede sahtecilik suçu için ise 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Hükmedilen hapis cezasının 2 yıldan fazla olması durumunda bu cezalar seçenek yaptırımlara çevrilemeyeceği için hapis cezası oluşacaktır. Dolayısı ile bu tür önemli yaptırım içeren suçlar bakımından savunma önemlidir.
Belgede Sahtecilik Suçları için Avukatlarımıza Ulaşın
İstanbul’da faaliyet gösteren Akkaş Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu ceza avukatı kadrosu cezai şikayet, kovuşturma, soruşturma ve diğer ceza davası konularında müvekkillerimize avukatlık ve danışmanlık hizmetleri sunmakta ve ceza mahkemelerinde kendilerini temsil etmektedir.
1992 yılında kuruluşundan bugüne çalışmalarına devam eden Akkaş Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu‘na ve belgede sahtecilik suçları için avukat kadromuza İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.